Μπέσα για μπέσα ή ο άλλος Φώτης : μυθιστόρημα - Μπακόλας, Νίκος, 1927-1999 (Κέδρος, 1998)
Το καινούργιο βιβλίο του Μπακόλα ζωντανεύει έναν από τους θρύλους της βόρειας Ελλάδας. Η περιπλάνηση στα δάση και στις σπηλιές με τις οιωνοσκοπήσεις και τα όνειρα του ήρωα ζωντανεύουν μοναδικά μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.