Ο θαλασσόλυκος - London, Jack, 1876-1916 (Κλασική λογοτεχνία / Ζαχαρόπουλος, 1989)
"Αυτό το καταπληκτικό δημιούργημα, ο Βολφ Λάρσεν, το λαξεμένο και συνθεμένο μ' αυτόν τον τρόπο, αρκεί για να δικαιώσει μια ολόκληρη ζωή", έγραφε ο Ambrose Bierce για έναν από τους σημαντικότερους μυθιστορηματικούς χαρακτήρες του Τζακ Λόντον, τον αλησμόνητο πρωταγωνιστή του "Θαλασσόλυκου". Ο Λάρσεν, δυνατός, ανελέητος και άφοβος, είναι και το πρότυπο του βάναυσου ατομικισμού, ένας άντρας που αρνείται κάθε πολιτιστική αρετή. Ο Franklin Walker θεωρεί τον "Θαλασσόλυκο" ως ένα από τα σημαντικότερα θαλασσινά μυθιστορήματα της σύγχρονης εποχής.