Επιτομή ιστορίας των Αθηνών : απ΄ αρχής μέχρι των καθ΄ ημάς - Κωνσταντινίδης, Γεώργιος Κ., 1853- (Γράμματα, επιστήμαι, τέχναι, 1930)
Χώρα και κάτοικοι--Από Κόδρου μέχρι νομοθεσίας Σόλωνος (1081-590 π.Χ.)--Πελοποννησιακός πόλεμος (431-404 π.Χ.)--Αι Αθήναι επί Βυζαντινών(529-1204)--Φραγκοκρατία (1204-1456)--Τουρκοκρατία (1456-1833)--Ελεύθεραι Αθήναι (1833)