Μνήμες - Σακαλής, Αλέκος (Ινστιτούτο Βιβλίου και Ανάγνωσης, 1997)
Παρότρυνα τον Αλέκο το Σακαλή να καταγράψουμε τις αναμνήσεις του από έναν αγώνα, που ξεκίνησε από τότε, που μικρό παιδί άρχισε να εργάζεται. Απλός και τίμιος εργάτης ακολούθησε την αγωνιστική πορεία της τάξης του για εθνική και κοινωνική δικαίωση. Τον παρακολουθούσα χωρίς να γνωριζόμαστε από μικρός ακόμα στην Αντίσταση κι αργότερα πολλά άκουγα γι΄αυτόν. Στάθηκε αγωνιστής τίμιος, αγνός, ειλικρινής, δίκαιος, ψύχραιμος στην συμπεριφορά του με τον άνθρωπο κι ασυνήθιστα θετικός κι αμερόληπτος στην κρίση κι αντιμετώπιση των γεγονότων. Η δράση του παρέχει πάμπολλα ανθρωπιστικά ερεθίσματα για όλους. (Από τον πρόλογο)