Ημερολόγιο μιας καταστροφής : βρεττανική βοήθεια στην Ελλάδα, 1940-1941 - Higham, Robin, 1925-2015 (Συμπληρωματικές εκδόσεις Γενικού Επιτελείου Στρατού/7ου ΕΓ/5 ;, 1996)
Προσεγγίζοντας αυτήν την ιστορία της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας, ακολούθησα την άποψη ότι εκείνο που έχει σημασία είναι τι γνώριζαν οι Βρετανοί και τι θα μπορούσαν να γνωρίζουν τότε. Η ιστορία έχει γραφεί από τη βρετανική σκοπιά, αλλ’ όμως εγώ ερεύνησα και τα δύο αρχεία και ημερολόγια, βρετανικά και αμερικανικά και επισκέφθηκα την Ελλάδα για την όλη έρευνα.