Ο βιασμός της ελληνικής δημοκρατίας : ο αμερικάνικος παράγων 1947-1967 - Παπαχελάς, Αλέξης, 1961- (Πολιτική και ιστορία ;, 1997)
Η εξάρτηση της Ελλάδας από τις 'ξένες δυνάμεις' και ο ρόλος των δυνάμεων αυτών στην διαμόρφωση της ιστορίας της Νεότερης Ελλάδας. Απλετο φως στα παρασκήνια πίσω από επίσημες δηλώσεις και έγγραφα. Ανεκτίμητης αξίας η προσφορά του βιβλίου αυτού στην αυτογνωσία του Έλληνα. Στη φωτογραφία του εξώφυλλου είναι ο συνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος σε κυνήγι αγριογούρουνου με τον πράκτορα της CIA Τζώρτζ Στήβενς, 1965.