Μετά τη Βάρκιζα - Σαράφης, Στέφανος Γ., 1890-1957 (Επικαιρότητα, 1979)
Ο στρατηγός Στέφανος Σαράφης, σ' όλη του τη ζωή, αναμετρήθηκε με τους αντίπαλους των δοξασμένων προοδευτικών παραδόσεων του λαού του, με τους εχθρούς της ελευθερίας και της προκοπής της Ελλάδας. Το έδειξε στο μεσοπόλεμο όταν στάθηκε αγωνιστής της Δημοκρατίας. Το έδειξε αργότερα τον καιρό της μαύρης χιτλεροφασιστικής γερμανικής κατοχής, όταν ηγήθηκε της Εθνικής Αντίστασης σαν αρχηγός του ΕΛΛΑΣ. (. . .) Ο αδικοσκοτωμός του, στις 31/5/1957, ήλθε να επισφραγίσει με το αίμα του τη μεγάλη κληρονομιά του ήθους, νοήματος για τη ζωή, που άφηνε στους συμπατριώτες του.