Η μάχη της Ελλάδος 1940-1941 - Παπακωνσταντίνου, Θεοφύλακτος Φ., 1905-1991 (Εκδοτική Αθηνών, 1966)
Ο σκοπός του έργου, τον οποίον ευθύς εξαρχής έθεσα, ήτο η ενημέρωσις της νέας γενεάς κυρίως επί την μεγάλης δοκιμασίας την οποίαν υπέστη η Ελλάς κατά το 1940 - 1941 και επί της κοσμοιστορικής προσφοράς της εις την υπόθεσιν της ελευθερίας.