Επίτομη ιστορία του ελληνοϊταλικού και ελληνογερμανικού πολέμου 1940-1941 : επιχειρήσεις στρατού ξηράς (Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, 1985)
Επιχειρήσεις στρατού ξηράς Η πρώτη περίοδος του ελληνοϊταλικού πολέμου Τα αίτια και οι αφορμές του πολέμου-τα μέτρα άμυνας του ελληνικού χώρου μέχρι της παραμονές της ιταλικής επιθέσεως Κατάσταση και σχέδια ενέργειας αντιπάλων δυνάμεων- η έναρξη του ελληνοϊταλικού και οι επιχειρήσεις στην Ήπειρο και βορειοδυτική Μακεδονία (περίοδος από 21 Οκτωβρίου μέχρι 13 Νοεμβρίου 1940) Η δευτέρη και η τρίτη περίοδος του ελληνοϊταλικού πολέμου Οι χειμερινές επιχειρήσεις του ελληνικού στρατού και η μεγάλη “Εαρινή” επίθεση των Ιταλών (περίοδος από 7 Ιανουαρίου μέχρι 26 Μαρτίου 1941) Η Γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδα και η τελευταία περίοδος του ελληνοϊταλικού πολέμου Οι αγώνες στην κεντρική και δυτική Μακεδονία – η σύμπτυξη και η συνθηκολόγηση της στρατιάς Ηπείρου – η αποχώρηση των Βρετανών και η ολοκλήρωση καταλήψεως της χώρας από τους Γερμανούς (περίοδος από 9 Απριλίου μέχρι 8 Μαϊου 1941) Η μάχη της Κρήτης Οι προπαρασκευές και τα σχέδια επιχειρήσεων των αντιπάλων Η διεξαγωγή της μάχης – η κατάρρευση της άμυνας και η εκκένωση της νήσου Κρήτης