Όταν ο ήλιος : μυθιστόρημα και για παιδιά - Σαρή, Ζωρζ, 1925-2012 (Κατώφλι στον κόσμο ;, 1989)
Η οικογένεια Αϊβαλιώτη ζει στην Αθήνα τις παραμονές του Ιταλικού πολέμου. Ο εκπαιδευτικός Σωκράτης, η ευγενική ΄Εμμα και οι τρεις κόρες τους, Ελένη, Ειρήνη και Ζωή. Ξεκινά ο πόλεμος και ο ελληνικός λαός δοκιμάζει πολλά δεινά. Η φτώχεια, η πείνα, ο θάνατος έχουν γίνει καθημερινά γεγονότα. Στη μαυρίλα και τη φρίκη του πολέμου, δε λείπει όμως το τρυφερό ειδύλλιο της Ζωής και του Περικλή, ενός νεαρού αεροπόρου. Σύντομα μαθαίνει όμως το θάνατό του και αυτό θα είναι η αρχή του δικού της αγώνα. Με τη βοήθεια της αδελφής της, Ελένης, αλλά και φίλων της, η Ζωή μετέχει σε διαδηλώσεις, διανομή προκηρύξεων, διαμαρτυρίες. Στήριγμα ισχυρό στο δύσκολο αγώνα ο Δημήτρης. Παρά τις διαφωνίες της με τον πατέρα, η Ζωή αντιστέκεται, αγωνίζεται για μια ελεύθερη Ελλάδα.