Προφορικές μαρτυρίες Εβραίων της Θεσσαλονίκης για το ολοκαύτωμα - Κούνιο-Αμαρίλιο, Έρικα (Παρατηρητής, 1998)
Η έκδοση των προφορικών μαρτυριών των Εβραίων της Θεσσαλονίκης αποτελεί κεφαλαιώδη συμβολή στην προσπάθεια της μελέτης της γενοκτονίας των Ελλήνων Εβραίων. Το πολύτιμο υλικό των προφορικών συνεντεύξεων επιζώντων συνέλεξαν η Έρικα Κούνιο-Αμαρίλιο και ο Αλμπέρτος Ναρ. Η έκδοση αυτή συνεχίζει την προσπάθεια δημοσίευσης γραπτών πηγών, που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '90. Οι προφορικές μαρτυρίες που παρουσιάζονται σ' αυτό το βιβλίο αποτελούν ανεκτίμητη πηγή πληροφοριών για την ιστορία της εβραϊκής κοινότητας Θεσσαλονίκης κατά την προπολεμική περίοδο και για τις διακοινοτικές σχέσεις ιδιαίτερα στη διάρκεια της Κατοχής.