Με το χαμόγελο στα χείλη... : αναμνήσεις από τον ελληνο-ιταλικό πόλεμον 1940-41 - Γρηγορίου, Γεώργιος Θ. ([χ.ό.], 1962)
Ένας πόλεμος είναι πάντα σκληρός. Σκληρός ήταν κι ο πόλεμος του 1940. Ήταν όμως κι ένας πόλεμος που διέφερε από τους άλλους, γιατί ένα ολόκληρο έθνος τον αντιμετώπισε με το «χαμόγελο στα χείλη». Μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας που έζησε έντονα τα γεγονότα του, με αισιοδοξία και πίστη στην καρδιά, διαβαίνουν εικόνες ηρωικές και καθημερινές, γεμάτες συγκίνηση, ξεδιπλώνοντας σημαντικές στιγμές της ιστορίας μας.