Γιατί χάθηκε η νίκη : από τον έλεγχο της εξουσίας στη συντριβή του ΕΑΜικού κινήματος : 1941-1945 - Αβδούλος, Σταύρος, 1917-2013 (Προσκήνιο, 1994)
Στα πλαίσια των εκδοτικών μας στόχων, εντάξαμε στη σειρά "Ιστορία και Πολιτική", το βιβλίο του αγωνιστή της Αντίσταστης Σταύρου Αβδούλου: "Γιατί χάθηκε η Νίκη. Από τον έλεγχο της εξουσίας στη συντριβή του ΕΑΜικού κινήματος (1941-45). Το βιβλίο αναφέρεται στην συγκλονιστική πορεία του ΕΑΜ κατά την περίοδο της ναζιστικής εποχής και της εθνικής απελευθέρωσης.