Πολιτικές εκμυστηρεύσεις 1950-1989 : αποκαλυπτικές μαρτυρίες για κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ζωής - Ράλλης, Γεώργιος Ι., 1918-2006 (Προσκήνιο, 1990)
Οι εκδόσεις "ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ" επιζητούν, με την παρουσία τους στον εκδοτικό χώρο, να εγκαινιάσουν μια νέα εποχή για το ιστορικό-πολιτικό βιβλίο στην Ελλάδα. Μέσα από πρωτότυπες έρευνες και επιστημονικές προσεγγίσεις θα προβάλλουν -με τις εκδόσεις τους- κρίσιμες, επίκαιρες και συχνά άγνωστες πτυχές της ελληνικής πολιτικής ζωής. Πάντοτε με αντικειμενικότητα και υπευθυνότητα με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση του αναγνωστικού κοινού. Κι ακόμη, την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και την αναζωογόνηση της ιστορικής μνήμης. Οι εκδόσεις "ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ" φιλοδοξούν, τέλος, να διευρύνουν σταδιακά τις εκδοτικές προσεγγίσεις τους και σε άλλες εκφάνσεις που επηρεάζουν και αγγίζουν τη νεοελληνική κοινωνία στο σύνολό της. Αποτελεί αγαθή συγκυρία το γεγονός ότι το πρώτο βιβλίο της εγκαινιαζόμενης εκδοτικής σειράς φιλοξενεί τις πολιτικές εκμυστηρεύσεις και τα βιώματα του τέως πρωθυπουργού Γεωργίου Ι. Ράλλη. Μέσα από τις αποκαλυπτικές σελίδες του εξαιρετικά ενδιαφέροντος αυτού βιβλίου αναδύονται μαρτυρίες τεσσάρων δεκαετιών της πρόσφατης ελληνικής πολιτικής ζωής από τις αρχές του 1950 ως τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 1989.