Η επανάσταση του εικοσιένα. Τόμος πρώτος - Φωτιάδης, Δημήτρης, 1898-1988 (Βότσης, 1977)
Περιεχόμενα 1ου Τ.: Η πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας -- Το Νεοελληνικό Έθνος -- Ο Διαφωτισμός -- Η Φιλική Εταιρία -- Ο Αλή Πασάς -- Η επανάσταση στη Μολδοβλαχία