Οι Κ. Μαρξ - Φ. Ένγκελς για την επανάσταση του 1821 : με παράρτημα κειμένων τους για την Ελλάδα - Οικονομίδης, Ορφέας (Μελέτες Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών, 1976)
Πως είδαν το 1821 οι Μαρξ και Ένγκελς -- Φ. Ένγκελς: Οι Κουρσάροι (διήγημα) -- Κ. Μαρξ: Το ζήτημα των Ιονίων νήσων -- Φ. Έγκελς: Επιστολή στον Κ. Μαρξ για τους Αγγλους μισέλληνες -- Οι Έλληνες και η Δύση