Η ελληνική επανάστασις - Κόκκινος, Διονύσιος Α., 1883-1967 (Μέλισσα, 1958)
Εσωτερικαί δοκιμασίαι -- Ο Μουσταή πασάς εναντίων του Αιτωλικού -- Ο λόρδος Μπάϋρον -- ο Στάνχοπ εις Αθήνας -- Το ζήτημα του Καραϊσκάκη -- η Στερεά κατά το 1824 -- Πολεμική δράσις εις την Πελοπόννησον -- Ο Χουσεΐν Μπέης καταστρέφει την Κάσον -- η καταστροφή των Ψαρών -- Η ανατροπή του εκτελεστικού Πετρόμπεη