Ο ελληνικός στρατός κατά τον πρώτον παγκόσμιον πόλεμον 1914-1918 (Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, 1958)
Αποτελεί τον πρώτο τόμο του ιστορικού έργου "Ο Ελληνικός Στρατός κατά τον Πρώτον Παγκόσμιον Πόλεμον 1914- 1918", καλύπτοντας τη χρονική περίοδο ως την είσοδο της Ελλάδας στον Μεγάλο Πόλεμο (Μάιο 1918). Περιγράφει την πολιτικοστρατιωτική κατάσταση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, την απόβαση των Συμμάχων στη Θεσσαλονίκη, τις πρώτες στρατιωτικές επιχειρήσεις από αυτούς στα Βαλκάνια, τη συντριβή της Σερβίας, την ελληνική στάση και τα απορρέοντα από αυτήν: την κατάληψη της στενωπού του Ρούπελ, τη συνθηκολόγηση του Δ΄ Σώματος Στρατού με τις Κεντρικές Αυτοκρατορίες και τον Εθνικό Διχασμό. Η σύνταξη του τόμου είναι βασισμένη σε αρχειακό υλικό της Διεύθυνσης, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί και επίσημες βρετανικές και γαλλικές στρατιωτικές πηγές, όπως και στοιχεία από τα απομνημονεύματα επιφανών Ελλήνων και ξένων στρατιωτικών ηγητόρων, οι οποίοι διαδραμάτισαν πρωτεύοντα ρόλο.