Η δόξα και ο διχασμός : από τα μυστικά αρχεία Βιέννης Βερολίνου και Βέρνης 1908-1918 - Ενεπεκίδης, Πολυχρόνης Κ. (Ιστορία, 1992)
"Αν και παρήλθε δεκαήμερον αφ' ης ετερματίσθη η δημοσίευσις εις το "Βήμα" των "Μυστικών Αρχείων της Βιέννης", εν τούτοις σωρεία επιστολών και άλλων μαρτυριών εκ μέρους προσώπων τα οποία είχαν αναμιχθή εις τα τραγικά γεγονότα του πρώτου διχασμού των Ελλήνων εξακολουθούν να καταφθάνουν εις τα γραφεία μας. Η ασυνήθης αυτή συρροή αποδεικνύει πόσον εκτεταμένον υπήρξε το ενδιαφέρον το οποίον επροκάλεσεν εις την Ελληνικήν Κοινήν Γνώμην το δημοσιευθέν από των στηλών μας ιστόρημα".