Κοινωνική δυναμική και πολιτική αυτοδιοίκηση : οι ελληνικές κοινότητες της τουρκοκρατίας - Κοντογιώργης, Γεώργιος Δ. (Πολιτική, οικονομία, κοινωνιολογία, 1982)
Παραδοσιακή κοινωνία και επικοινωνιακό σύστημα -- Το παραγωγικό περιβάλλον του κοινοτικού συστήματος -- Δημοσιονομικό σύστημα και κοινοτική εξέλιξη -- Δομή και λειτουργία του κοινοτικού συστήματος