Ιστορική πορεία του ελληνικού έθνους. Τόμος 5ος : η εθνική αντίσταση και η μεταδεκεμβριανή Ελλάδα (1941-1982) - Νικόλης, Δημήτρης Κ. ([χ.ό.], 1990)
Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος -- Ιδρύεται το Εθνικό - Απελευθερωτικό μέτωπο -- Ο ένοπλος αγώνας και η ίδρυση τους ΕΛΑΣ -- Τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής -- Οι αντιαμερικανικές οργανώσεις - Ο Ζέρβας και ο ΕΔΕΣ -- Η Ε.Κ.Κ.Α. του 5/42 και ο Δημήτρης Ψαρρός -- Οι αντιεαμικές αντιστασιακές οργανώσεις -- Το πολιτικό και στρατιωτικό χρονικό του Εθνικο-Απελευθερωτικού αγώνα