Ιστορία της Ελλάδος : από των πανάρχαιων χρόνων μέχρι σήμερον επί τη βάσει των αρχαίων και νέων πηγών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, των νεων πορισμάτων της επιστήμης, και των πολεμικών και πολιτικών γεγονότων της συγχρόνου εποχής. - Στρατηγόπουλος, Αναστάσιος-Μιλάνος, 1887-1950 (Πατρίδος, 1933)
Τρίτη ιστορική όψις -- Οι χρόνοι του μακεδονικού ελληνισμού -- ακμή και παρακμή της μακεδονικής εποχής -- Χρόνοι διαδόχων του Αλεξάνδρου -- Χρόνοι του ρωμαϊκού ελληνισμού