Ιστορία της Ελλάδος : από των πανάρχαιων χρόνων μέχρι σήμερον επί τη βάσει των αρχαίων και νέων πηγών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, των νεων πορισμάτων της επιστήμης, και των πολεμικών και πολιτικών γεγονότων της συγχρόνου εποχής. - Στρατηγόπουλος, Αναστάσιος-Μιλάνος, 1887-1950 (Πατρίδος, 1933)
Ιστορική περίοδος κάθοδος Ηρακλειδών μέχρι Πελοποννησιακού πολέμου -- Πρώτη ιστορική όψις -- Ο μεσαίων της αρχαίας Ελλάδος -- Οι καθαρώς ιστορικοί χρόνοι