Η Ροσάουρα απόψε στις δέκα - Denevi, Marco (Σύγχρονοι κλάσικοί / Πατάκης, 2001)
Η Ροσάουρα εμφανίστηκε ξαφνικά, ένα βράδυ στις δέκα, και αναστάτωσε την ήρεμη καθημερινότητα των ενοίκων της πανσιόν «Μαδριλένα», κυρίως όμως λειτούργησε καταλυτικά, αλλάζοντας ριζικά τη σχεδόν αδιάφορη μέχρι τότε ζωή του Καμίλο Κανεγάτο, ενός κακόμοιρου ανθρωπάκου που όλοι νόμιζαν πως ήταν μνηστήρας της. Με το πρόσχημα της διαλεύκανσης ενός φόνου, μέσα από τις διαφορετικές καταθέσεις των μαρτύρων, που αποτελούν ταυτόχρονα τις διαφορετικές ερμηνείες της πραγματικότητας, ο Μάρκο Ντενέβι μας παρουσιάζει ένα σύνθετο μυθιστόρημα, γεμάτο ανατροπές και αιφνιδιασμούς, όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται.