Ο Τούρκος στον κήπο : μυθιστόρημα - Ξανθούλης, Γιάννης, 1947- (Καστανιώτης, 2001)
Τον Ιούλιο του 1958, παραμονές της γιορτής του προφήτη Ηλία, ένας εντεκάχρονος ήρθε να ξυπνήσει πλήθος σκιών και παθών-χωρίς βέβαια να έχει τέτοια πρόθεση. Υπήρχε μόνο η μισοσβησμένη φήμη μιας παραγράφου της επίσημης Ιστορίας. Όχι της δικής μου. Αυτής που συστηματικά παραμερίζει τις ευαισθησίες και της δράσης των δευτεραγωνιστών, για να φωτιστούν καλύτερα οι Πρώτοι.