Πολύ αργά για ήρωες : κείμενα για την εφηβική ηλικία μιας γενιάς - Μπαμπασάκης, Γιώργος-Ίκαρος, 1960- (Κέδρος, 2001)
Η βραχνή φωνή του Μπομπ Ντίλαν και ο δυναμισμός του Νόρμαν Μέιλερ. Οι περιπλανήσεις του Τζακ Κέρουακ και τα παιχνίδια στη σκακιέρα του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ. Ο ανατόμος της απόγνωσης, ο Σάμιουελ Μπέκετ, και τα αινίγματα του Νίκου Καρούζου. Το τρελό ροκ-εντ-ρολ τουΤζέρι Λι Λιούις και η παράφορη ζωγραφική του Τσαρλς Μπουκόφσκι και το κόκκινο βλέμμα μιας γενιάς που αναζητάει την ταυτότητά της και θέλει να χαρτογραφήσει το χάος της σύγχρονης ζωής.