Ιστορία της Ελλάδος : από των πανάρχαιων χρόνων μέχρι σήμερον επί τη βάσει των αρχαίων και νέων πηγών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, των νεων πορισμάτων της επιστήμης, και των πολεμικών και πολιτικών γεγονότων της συγχρόνου εποχής. - Στρατηγόπουλος, Αναστάσιος-Μιλάνος, 1887-1950 (Πατρίδος, 1933)
Μυθολογική, προϊστορική και ιστορική περίοδος μέχρι των πρώτων ιστορικών αιώνων. Καταγωγή και διαμόρφωσις των αρχαίων λαών -- Προϊστορικοί χρόνοι