Ιστορική πορεία του ελληνικού έθνους. Τόμος 1ος-2ος : η επανάσταση του 1821 - Νικόλης, Δημήτρης Κ. (Σιαγκρής Θάνος Ι., 1975)
Από την αρχαιότητα στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία -- Προεπαναστατικοί χρόνοι -- Ρήγας Φεραίος -- Το όργανο της επανάστασης και οι καπεταναίοι του αγώνα -- Γρηγόρης Παπαφλέσσας -- Θεόδωρος Κολοκοτρώνης -- Γιώργης Καραϊσκάκης -- Οδυσσέας Ανδρούτσος -- Γιάννης Μακρυγιάννης -- Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός -- Αντώνης Οικονόμου -- Ανδρέας Μιαούλης -- Κανάρης Κωνσταντίνος -- Στρατιωτικό και πολιτικό χρονικό της Επανάστασης -- Το χρονικό της δράσης της πολιτικής εξουσίας -- Μετά την Επανάσταση του 1821 (Ο Καποδίστριας - Η αντιβασιλεία Ο Όθωνας) -- Η ναυμαχία του Ναυαρίνου -- Η πολιτική ζωή των μεγάλων δυνάμεων -- Σύντομα βιογραφικά σημειώματα των αγωνιστών της επανάστασης του 1821 -- Βιβλιογραφία του έργου.