Ιστορία του ελληνικού έθνους. (Εκδοτική Αθηνών, 1970)
Ο τόμος ΙΕ' της «Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους» έχει ως αντικείμενο την περίοδο της ιστορίας του νεότερου ελληνισμού από το 1913 ως το 1941, δηλαδή από την επαύριον της προσάρτησης των Νέων Χωρών στην Ελλάδα ως το τέλος του πολέμου 1940-1941. Η περίοδος αυτή υπήρξε κρισιμότατη για τον ελληνισμό. Στη διάρκειά της μετείχε η Ελλάδα στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και υπήρξε μεγάλη η συμβολή της στην έκβασή τους, ιδιαίτερα του δεύτερου. Εξάλλου, έζησε το έθνος ύστερα από τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο, την τρομερή Μικρασιατική Καταστροφή.