Ιστορία του ελληνικού έθνους. (Εκδοτική Αθηνών, 1973)
Η «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» της «Εκδοτικής Αθηνών» αποτελεί ένα πλήρες και ολοκληρωμένο έργο που καλύπτει αντικειμενικά, υπεύθυνα και επιστημονικά τεκμηριωμένα την πολιτική ιστορία και την ιστορία του πολιτισμού του ελληνικού χώρου από την Προϊστορία ως το 1941. Το 16τομο αυτό έργο καλύπτει ένα σημαντικό κενό όχι μόνο στην ελληνική αλλά και στη διεθνή βιβλιογραφία και η αξία του έχει αναγνωρισθεί από πανεπιστήμια, άλλα πνευματικά ιδρύματα και διακεκριμένους επιστήμονες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το κείμενο της «Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους» συντάχθηκε από 240 ακαδημαϊκούς, καθηγητές πανεπιστημίων και άλλους ειδικούς επιστήμονες, υπό την εποπτεία επιτροπής από διακεκριμένους και διεθνούς προβολής πνευματικούς ανθρώπους και με τη βοήθεια και συμπαράσταση ειδικών συμβούλων για κάθε περίοδο. Το έργο αποτελεί μια εξαιρετικά φροντισμένη και εξ ολοκλήρου έγχρωμη έκδοση και είναι γραμμένο στη ζωντανή νεοελληνική γλώσσα. Πλαισιώνεται από εκατοντάδες έγχρωμες εικόνες, πρωτότυπους ιστορικούς χάρτες, κατατοπιστικούς πίνακες και σχεδιαγράμματα που καταγράφουν την ιστορική πορεία του Ελληνισμού.