Ιστορία του ελληνικού έθνους. (Εκδοτική Αθηνών, 1970)
Ο νέος αυτός τόμος της «Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους» αρχίζει από το 336 π.Χ. με την ανάρρηση του Μ. Αλεξάνδρου στο θρόνο της Μακεδονίας, και φτάνει ώς το 201 π.Χ., χρονολογία της πρώτης επέμβασης των Ρωμαίων στην Ελλάδα. Εξιστορεί ένα τμήμα μιας περιόδου της ελληνικής ιστορίας πολύ μεγάλης, αληθινά κοσμοϊστορικής, η οποία διήρκεσε επί τρεις αιώνες και προσδιόρισε αποφασιστικά την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας.