Ελλάς. Τόμος Α΄ : ιστορία των ελλήνων, επιστήμη, γράμματα, φιλοσοφία τέχνη, οικονομία, μυθολογία (Εμμανουήλ Κ.-Κιτσιάς Δ., 1969)
Προϊστορική περίοδος -- Παλαιολιθική και νεολιθική περίοδος -- ο Μινωϊκός πολιτισμός -- ο Μυκηναϊκός πολιτισμός -- Η ελληνική αναγέννησης -- Ο ελληνικός αποικισμός -- Μινωϊκη,κυκλαδική, μυκηναϊκη γεωμετρική τέχνη