Λεξικό του θεάτρου - Found, Peter; Hartnoll, Phullis; Χατζόπουλος, Νίκος (Νεφέλη, 2000)
Το συνοπτικό λεξικό του θεάτρου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης περιλαμβάνει λήμματα σχετικά με θεατρικούς συγγραφείς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, κριτικούς, θεατρικά είδη και κινήματα από όλο το ιστορικό φάσμα των πολύπλοκων εκφράσεων της θεατρικής τέχνης, καθώς και τα λήμματα για θεατρικά κτίρια και για την τεχνική ορολογία του θεάτρου. Νεότεροι καλλιτέχνες συμπεριλαμβάνονται με την προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει το 40ό έτος της ηλικίας τους το 1992, χρονιά της τελευταίας έκδοσης του λεξικού.