Εκκλησιαστής - Blissett, Luther (Κρύσταλλο, 2001)
Ο "Εκκλησιαστής" είναι η τελευταία συγκλονιστική εκδοτική εμφάνιση (1999) του "Luther Blisset", με ένα βλάσφημο και συναρπαστικό μυθιστόρημα, ένα "θρησκευτικό θρίλερ". Σε μια εποχή ρημαγμένη από τους θρησκευτικούς πολέμους, ένας φοιτητής θεολογίας επιλέγει το στρατόπεδο των αιρετικών και των απόκληρων. Απέναντί τους ένας κυνηγός αιρετικών και ανάμεσα τους, σαν σκακιέρα, μια από τις σημαντικότερες ιστορικές ατιγμές της Ευρώπης. Ένα παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσεως, όπου όλα επιτρέπονται στο κυνήγι μιας νίκης που το νόημα της παραμένει μυστηριώδες ως το τέλος.