Ατελείωτη νύχτα - Σαρίσχουλης, Θανάσης (Παρατηρητής, 2000)
Το να εύχεσαι, γερο-"Πήγασε", γαλήνιες θάλασσες είναι μια ευχή που δεν κοστίζει τίποτε, όπως κι όλες οι ευχές που μας λένε και τώρα: "Καλό μπάρκο και γρήγορα να βιράρετε τις άγκυρες". Έπρεπε να γεράσω για να το μάθω. Ας λένε ότι η νύχτα δεν κρατάει πολύ. Αυτά λέγονται γι' αυτούς που έχουν το χρόνο με το μέρος τους και όχι για μας που σώθηκε ανεπανόρθωτα το λάδι στο καντήλι μας.