Ο μεσαιωνικός κόσμος : Βυζάντιο, μουσουλμανικός κόσμος, ευρωπαϊκή φεουδαρχία - Κρεμμυδάς, Βασίλης Ν., 1935-2017 (Εγχειρίδια ιστορίας, 1985)
Στον τόμο αυτό έχει γίνει προσπάθεια για μια δομική, ερμηνευτική προσέγγιση των ιστορικών φαινομένων και για μια συνολική σύλληψη της ιστορικής εξέλιξης. Έτσι το εγχειρίδιο αυτό της ιστορίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βοήθημα για μαθητές Λυκείων, σπουδαστές των Παιδαγωγικών Ακαδημιών, φοιτητές Πανεπιστημίων και βέβαια να αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε ένα ευρύτερο εξωσχολικό κοινό.