Τα δέντρα μας : διηγήματα - Χορτιάτη, Θέτη, 1929- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή σπουργιτάκια, 1999)
Σ’ αυτή τη συλλογή με τίτλο «Τα δέντρα μας», περιλαμβάνονται εννέα σύντομες, παραμυθένιες ιστορίες, όπου στο μύθο τους πρωταγωνιστούν δέντρα. Οι ιστορίες αυτές ακούγονται ευχάριστα από παιδιά του νηπιαγωγείου και διαβάζονται εύκολα από παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού. Στην εξέλιξη των εννέα μύθων, περιγράφονται με τρυφερότητα και αγάπη είτε συναισθήματα ανθρώπων σχετικά με κάποια δέντρα είτε συναισθήματα δέντρων που έχουν ανθρώπινους χαρακτήρες, έτσι ώστε να γίνεται φανερή η σχέση του ανθρώπου με τα δέντρα και γενικότερα με τη φύση. Συγκίνηση, ποίηση και φαντασία πλουτίζουν το λόγο και τον κάνουν δραστικό, ενώ δημιουργούν ατμόσφαιρα αμεσότητας, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τον ψυχικό κόσμο του παιδιού και να ενεργοποιήσουν τις πνευματικές του δυνάμεις.