Βυζαντινών βίος και πολιτισμός. Τόμος Α΄ ΙΙ : μνημεία του λόγου, σχήματα, προλήψεις = Vie et civilisation Byzantines. Tome I Fasc 2 - Κουκουλές, Φαίδων, 1881-1956 (Παπαζήσης, 1948)
Ασματα -- Παροίμιαι -- Τα αινίγματα -- Τα σχήματα -- Προλήψεις δεισιδαιμονίαι και μαγικαί και δεισιδαιμόνες συνήθειαι των Βυζαντινών