Βυζαντινών βίος και πολιτισμός. Τόμος Α΄ Ι = Vie et civilisation Byzantines. Tome I. Fasc 1 - Κουκουλές, Φαίδων, 1881-1956 (Παπαζήσης, 1948)
Τα των ιερών γραμμάτων και της εγκυκλίου παιδεύσεως σχολεία -- Η των ανήβων τροφή και επιμέλεια -- Τα παιδικά παιχνίδια -- Παιχνίδια ανδρών Βυζάντιο