Πέτρινα καθίσματα - Κοντολέων, Μάνος, 1946- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια, 1999)
Ενα κορίτσι που θυσιάστηκε... Και τρεις γυναίκες... Τη μια την κατηγόρησαν για έναν πόλεμο. Της δεύτερης της στέρησαν την πατρίδα. Κι η τρίτη αγαπούσε, αγαπούσε, αγαπούσε... Και τρεις άντρες... Τον έναν τον έδεσαν πάνω στα βράχια. Το δεύτερο τον εγκατέλειψαν σ' ένα έρημο νησί. Κι ο τρίτος ήταν πολύ όμορφος, πολύ πλούσιος, πολύ άτυχος. Εφτά πρόσωπα... Εφτά ιστορίες, που τις παρακολουθείς καθισμένος πάνω σε πέτρινα καθίσματα.