Το διπλό ταξίδι : μυθιστόρημα - Ψαραύτη, Λίτσα Σ., 1936- (Σύγχρονη Λογοτεχνία για παιδιά και για νέους. : Συλλογή Περιστέρια, 1993)
Ένα διπλό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο. Η εικόνα των προσφύγων της Παλαιστίνης θα θυμίσει στην ηρωίδα στιγμές από τα παιδικά της χρόνια στη Σάμο τον καιρό της ιταλικής κατοχής, τότε που ένας ανελέητος βομβαρδισμός ανάγκασε τους κατοίκους του νησιού να διαλέξουν το δρόμο της προσφυγιάς.