Το γειτονόπουλο του καλοκαιριού - Δημόπουλος, Ντίνος, 1921-2003 (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή Περιστέρια ;, 1996)
Εμείς οι δύο έχουμε φτερά, μαστρο-Πολύξερε; Όλοι οι άνθρωποι έχουμε φτερά. Μονάχα που οι πιο πολλοί δεν το ξέρουμε. Κι όταν το μαθαίνουμε, δεν ξέρουμε πώς να τα χρησιμοποιήσουμε.