Φιλενάδα, φουντουκιά μου - Βαρελλά, Αγγελική, 1930- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια, 2005)
Η ιστορία μιας μικρής αγριοφουντουκιάς που ήταν «άλογο», που «έπαιζε φυσαρμόνικα», που «έγραφε γράμματα», που την αγάπησαν όλοι και αποφάσισαν να τη σώσουν μέσα σ' αυτή την τσιμεντένια πόλη..