Δράκε, δράκε, είσ΄ εδώ - Βαρελλά, Αγγελική, 1930- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια, 2001)
Μέσα από εφτά μικρές ιστορίες η αλήθεια προσπαθεί να περάσει την πόρτα της παιδικής ψυχής, ντυμένη με τα ρούχα του παραμυθιού. Σ' αυτό αντιδρούν οι δράκοι, οι κυρίαρχοι των παραμυθιών, που παραμονεύουν σε κάθε σελίδα.