Φουρφουρής ο κότσυφας - Γρηγοριάδου-Σουρέλη, Γαλάτεια, 1930-2016 (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή σπουργιτάκια, 1994)
Το δάσος κάηκε. Τα ζώα και τα πουλιά θέλουν να μεταναστεύσουν. Ο Φουρφουρής ο κότσυφας δίνει όμως μία άλλη λύση. Ποιά είναι αυτή; Και τι θα γίνουν οι κροκόδειλοι, που δεν έχουν οδοντογιατρό και θα χάσουν τα δόντια τους, και έτσι, δε θα μπορούν να παντρευτούν μα θα πεθάνουν και απ'την πείνα; Υπάρχει και γι'αυτούς μια άλλη λύση;