Νεολοθικός πολιτισμός : σύντομη επισκόπηση της νεολιθικής στον ελλαδικό χώρο - Θεοχάρης, Δημήτριος Ρ. (Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, 1993)
Πρόκειται για μια σύντομη επισκόπηση της Νεολιθικής εποχής, που καλύπτει τέσσερις χιλιετίες ζωής στον ελλαδικό χώρο (7000-3000 π.Χ.). Το κείμενο τεκμηριώνεται με πλούσια εικονογράφηση από τις πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες, αναπαραστάσεις, χάρτες, πίνακες, πρωτότυπα σχέδια και πλήρη βιβλιογραφία. Είναι ένα βιβλίο ενδιαφέρον και χρήσιμο όχι μόνο για τους ειδικούς επιστήμονες αλλά και για το ευρύ αναγνωστικό κοινό.