Ιστορία της αρχαίας Ελλάδας : από την κρητομυκηναϊκή εποχή ως το τέλος των κλασικών χρόνων - Schuller, Wolfgang (Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, 1999)
Ο τόμος αυτός παρουσιάζει την αρχαία ελληνική ιστορία από τα κρητομηκυναϊκά χρόνια ως την εποχή του Φιλίππου Β' της Μακεδονίας. Στο πρώτο μέρος καταγράφεται περιεκτικά η εικόνα της περιόδου βάσει των αρχαίων πηγών και των συμπερασμάτων της νεότερης ιστορικής έρευνας. Στο δεύτερο μέρος παρέχεται μια "γενετική" εικόνα των ερευνών και του αντίστοιχου συνεχιζόμενου επιστημονικού διαλόγου με τις επιμέρους θέσεις και αντιθέσεις του. Τέλος, το τρίτο μέρος αποτελεί συστηματικό κατάλογο της διεθνούς βιβλιογραφίας πάνω στα ίδια θέματα.