Στα χέρια του μάγου - Μάστορη, Βούλα, 1945-2016 (Φεγγαροϊστορίες της Βούλας Μάστορη, 2000)
Υπάρχουν βραδιές που το Φεγγάρι χάνεται από τον ουρανό. Τι συμβαίνει τότε; Εμείς με τις φεγγαροϊστορίες δε θα σου πούμε ότι τότε είναι που η Γη βρίσκεται ανάμεσα στο Φεγγάρι και στον Ήλιο και η σκιά της το σκοτεινιάζει. Εμείς θα σου δώσουμε παραμυθένιες απαντήσεις, σαν αυτές που θα έδινες κι εσύ για να ονειρευτείς και να ταξιδέψεις στον κόσμο της φαντασίας. Λοιπόν, κοιτάζεις μια νύχτα τον ουρανό και δε βλέπεις το Φεγγάρι. Γιατί; ρωτάς. Γιατί έχει πέσει στα χέρια του μάγου Κατάχνη, σου απαντούμε εμείς, και διάβασε τη φεγγαροϊστορία να μάθεις τα πώς και γιατί και όλα.