Η πόλις μας περιμένει : μυθιστόρημα - Μουρέλος, Γιώργος Ι., 1912-1994 (Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, 1999)
Όλα γίνανε τόσο γρήγορα που δεν μπόρεσε καλά καλά να καταλάβει πώς βρέθηκε εκεί. Η βιαστική του απόφαση, το ταξίδι κι η επιστροφή του. Μια μονάχα βδομάδα ήταν αρκετή για να συμβούν όλα. Μια βδομάδα που άρχισε τη Δευτέρα το πρωί και τέλειωσε το Σάββατο βράδυ. Μα απ' όλα αυτά τίποτα δεν θα μπορούσε να του φανερωθεί σαν ουσιαστικό αν τα πράγματα δεν έβγαιναν απ' το δικό τους ρυθμό για να μπουν μέσα στο δικό του χρόνο και να μείνουν εκεί σταθερά κι ανοιχτά σαν να είχαν σταματήσει για πάντα.