Ο Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς. - Rowling, Joanne K. (Ψυχογιός, 2001)
«Δεν έχει σημασία τι γεννιέται αλλά τι γίνεται κανείς!» Άλμπους Ντάμπλντορ Ο Χάρι Πότερ θέλει να ξεφύγει από τους απαίσιους Ντάρσλι και να παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Κουίντιτς μαζί με την Ερμιόνη, τον Ρον και τους Ουέσλι. Θέλει να ονειροπολεί και να σκέφτεται την Τσο Τσανγκ, το κορίτσι που του αρέσει. Θέλει, επίσης, να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από το μυστηριώδες περιστατικό στο οποίο ενεπλάκησαν δύο αντίπαλα σχολεία, αλλά και έναν διαγωνισμό που δεν έχει λάβει χώρα εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Θέλει πολύ απλά να είναι ένας φυσιολογικός δεκατετράχρονος μάγος. Αλλά, δυστυχώς, ο Χάρι Πότερ δεν είναι φυσιολογικός. Είναι διαφορετικός - ακόμη και για τους μάγους. Σε αυτή την περίπτωση, το να είσαι διαφορετικός μπορεί να αποβεί μοιραίο...